Skip to main content

E-posta gönderiminde en önemli ölçütlerden biri tıklama oranıdır. Bu oranı takip ederek kitlenizle paylaştığınız içeriklerden yaptığınız yönlendirmelerin sonuçlarını ölçebilirsiniz. Kullanıcıların linklere tıklaması özel kampanya alanlarına ulaşmada çok önemli çünkü kampanya sayfanıza ulaşamayan bir kullanıcının istediği işlemi gerçekleştiremeyecektir.

Kısaca TO (Tıklama Oranı) olarak da bilinen tıklama oranı ne kadar yüksek olursa, kampanyalarınızın başarısını artırma şansınız da o kadar yüksek olur. Bu nedenle e-postalarınıza butonlar ve metin linkleri yerleştirerek gerekli yönlendirmeleri yapmanız büyük önem taşımaktadır. CTA (Harekete Geçirici Mesaj) adı verilen bu yönlendirme türü, tıklamayı artırmaya yardımcı olur.

Kişiselleştirme

Araştırmalar, son kullanıcılara kişisele daha çok ilgi gösterdiğini gösteriyor. Tüketiciler deneyimleri özel hissettiren markalarla daha uzun süreli açıklamalar kurarlar. E-posta gönderilerinize koyacağınız dinamik alanlarla gönderilerinize daha kişisel gönderiler yapabilirsiniz. Örneğin SmartMessage gibi gelişmiş e-posta platformlarında sadece metin temelli, video tabanlı kişiseller dahi gerçekleştiremezsiniz. Kullanıcılar ismen bile olsa ulaşılmaya önem verirler. Bunun dışında özellikle doğum günü ya da markayla ilk temasa geçtikleri gün özel sürprizler almaları sadakati artırıyor. Müşterinizi daha iyi tanıyança daha kişiselleştirilmiş seçeneklerle tıklamayı artırmanızı sağlar.

Muhtemel ve Uygun Bir Konu Satırı Seçin

Bir e-postada kullanıcıların dikkatini çekmek için en önemli yerin konu bilgisi olduğunu söylemek abartı olmaz. Konu bilgisinde verimli ve kısa cümleler öneriyor, 65 karakteri geçmemesinin makul olacağını belirtiyor. Emoji kullanmak e-posta açma oranlarına olumlu etkisi olduğu için tavsiyeyi yorumlamaktan ibarettir. “Şok, Tıkla!, Sadece” vb. Spam izlemeyi yaratacaklardan uzak tutmanın önemi yoktur. Yine başlıkta çok fazla ünlem işareti kullanmaktan, kırmızı rengi veya tüm büyük harfleri seçmekten kaçınmalısınız. İçeriğinizle ilgili bir ana fikir, kullanıcılarınızda ciddi bir hatasızlık yaratacak ve hatta üyelikten ayrılmaya yol açacaktır. Tıklama başarısının ilk adımı, konu bilgisinin başrolde oynadığı e-postanızı açmaktır.

Profesyonel Bir E-posta Adresi Kullanımı

Gönderilerinizde genel bir e-posta adresi yerine profesyonel bir e-posta adresini kullanma hattının daha güvenilir olmasını bekliyoruz. Bilhassa grubu kullanıcıları güvendikleri adreslerden gelen e-postaları hedeflemeyi tercih etmektedirler. Kendi alan adının olduğu süre boyunca gerekli tanımlamaları verdikten sonra mutlaka bu adres üzerinden başvurular yapılmalıdır.

Listenize Bölümlere Ayırın

Büyüyen kullanıcılar, ilgilenmedikleri veya beklemedikleri içeriklerle zaman değerlendirmelerini istemiyorlar. Segmentasyon ile ilgi duydukları alanlarla ilgili mesajlardan kurtulmak mümkündür. Bu durumda segmentasyon, üyenin cinsiyetinden, taraftarı olduğu takıma kadar farklı kırılımlarda gruplara asılarak özetlenebilir. son 3 aylık okuma gönderisinin aylık harcamasına kadar. Üyenizin e-posta dinle üye olduğu ilk gün amacını veya ilgi alanını korumak, onu bir segmente dahil etmek, cl’nize olumlu katkı sağlamak.

E-posta Gönderim Zamanınıza Dikkat Edin

Email sending time is also among the factors that affect click success. For example, if you have audiences in different countries, it’s important to pay attention to the time period in which they live. Active hours in the traditional business world and active hours in the entertainment arena may differ. Choosing the hours and days when your audience will be most interested in your emails in accordance with the nature of your business will also affect your click success. It may not be easy to detect this at first, but with A/B tests, you can try different days and time periods and determine the periods in which you get the most efficiency.

Create Engaging Content

The content of your e-mails is one of the factors that directly affects the click-through rate. You can increase the click through rate with campaigns and information that may be of interest to your members. By paying attention to the text-visual balance, you can try to increase the click-through rates with interesting designs. In your content, you should take care to share not only sales or marketing content, but also information that will be useful to users. In this way, you can both strengthen your authority in your field of activity and increase the percentage of follow-up. Emails with only sales and marketing content are likely to bore your users after a while. That’s why you should pay attention to the quality of your e-mails, both visually and in terms of content.

Clean Your Email List Regularly

Email list hygiene is one of the most important elements in email marketing success. List hygiene is a list structure that actively monitors your submissions, does not have typos in their e-mail addresses, or clears “hard bounce” and unsubscribers. The way to keep your member lists active and error-free as desired by ISPs is to clean them periodically. Those who leave the membership, who cannot receive an invalid address or similar e-mail, should be removed from the mailing list, even manually. Those who use professional tools such as SmartMessage do not need such manual efforts.

Create Mobile Friendy Emails

Hamileliğin yarısında kullanıcıların fazlası internetteki içeriklere mobil dönemlerden erişilmektedir. Bu nedenle duyarlı (her bilgisayarı uyumlu) web sitesi veya e-posta tasarımı bir tüketici haline geldi. Mobil uyumlu e-postalar oluşturmak hem okuma hem de tıklama oranlarınızı olumlu yönde etkiler. Bu sayede sadece masaüstü kullanıcıları değil mobil kullanımlar da yakalama yapacaktır. SmartMessage gibi gelişmiş platformlar ile e-postanızın farklı kullanımlarını nasıl kullandığını önceden görme ve gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

E-posta pazarlama ile ilgili talepler için bizimle iletişime geçebilirsiniz .